Login
Register
Начало
Fashion Colors - Мъжки Къси Панталони
water_spirit

water_spirit

Неделя, 06 Септември 2015 16:38

Постигане на ефективна поддръжка

Придържането към определени правила, когато трябва да се заемете с поддържането на превозните средства е от изключително важно значение, ако искате да постигнете ефективна профилактика. В това отношение, освен безценните технически знания и умения, са необходими и съответните инструменти и аксесоари, които водят до по-надеждна грижа за колите, подобряваща, както тяхното представяне на пътя, така и удължаваща техния функционален живот. Превозните средства не се нуждаят от всеобхватно внимание, а по-скоро от постоянна диагностика, в която трябва да се обърне подобаващо внимание и на по-специфичните елементи, изграждащи цялостната машинна система.

Автомобилите са всичко друго, но не и предвидими устройства, които предполагат една и съща грижа, извършвана всеки ден. Превозните средства имат нужди, към които трябва да се подходи внимателно, отчитайки се тяхното своевременно значение, както и реалните пътни и времеви условия, при които се извършва съответната профилактика. Въпреки несъмнените предимства, притежавани от съвременните автомобили, що се отнася до икономичност и практичност, ефективната диагностика на евентуалните проблеми, съдейства за тяхното по-добро движение на пътя, както и за повишаване на сигурността на всички пътници в тях.

Диагностиката на колите не е толкова труден или сложен процес, както си мислят повечето шофьори, които не притежават необходимия опит или знания, за да извършат качествена поддръжка на своите машини. Естествено, освен необходимите знания, важен фактор за всяка подобна дейност са и аксесоарите, продавани в повечето магазини за авточасти. За разлика от минали години, когато тяхното качество не бе на нужната висота, а техните производители разчитаха предимно на завишеното количество, в днешно време автомобилните елементи са значително по-ефективни и полезни на повечето шофьори. В повечето магазини за авточасти, наред с основните за всяка профилактика елементи, се предлагат и други, доста по-разнообразни продукти, като автотапицерия M1, ключ за джанти кръстачка и др., определящи насоката и положителния изход от всяка всеобхватна грижа за превозните средства.

Промените, които настъпиха в света на автомобилите, зарадваха неговите почитатели и потребители. Те са впечатлени, не толкова от визията на превозните средства, които имат сходства с предишни модели, но най-вече, с техните характеристики. Става въпрос за способността на новите модели коли да икономисват гориво, а дори някои от тях не се нуждаят от такова. Все по-често виждаме автомобили, които са или хибриди или задвижвани, изключително само на електричество. Трябва да се отбележи, че купуването на подобен автомобил в някои държава, би гарантирало известна финансова инжекция или данъчни облекчения, от страна на съответните райони. Това, до голяма степен, определя и стремежа на клиентите, както към повече практичност и ефективност в техния бит, така и към по-голяма сигурност и комфорт.

Съвременните производители на превозни средства се отърсиха от глобалната икономическа криза, показвайки най-добрите свои постижения, в областта на автомобилостроенето, което накара доста хора да се чувстват привилегировани, смятайки се за щастливци, да живеят, в най-интересния от всички възможни светове. Но, новите времена изискват и съответната отговорност, а това важи, в пълна сила и за вниманието, което трябва да отделяме на своите превозни средства, за да предотвратим възникването на евентуални проблеми в тяхната машинна система.

Всяка грижа за автомобилите, върви ръка за ръка с използването на определени знания и умения, както и взимането под внимание на съветите на по-опитните шофьори. Но, всяка грижа за автомобилите, би била доста неподходяща и несъвършена, ако автомобилистите не се съоръжат с подходящи аксесоари, продавани в повечето магазини за авточасти. Там, могат да се купят различни варианти, подхождащи за почти всички дейности на своевременната поддръжка на колите – от помпа за чистачки FEBI 03940, до всички видове авточасти за AUDI 100 / A6 от 1994 до 1997, например. Богатият избор на автомобилни артикули гарантира успешния изход на всяка профилактика или диагностика на превозните средства.

Представянето на автомобилите на пътя е неотменима задача за всички шофьори. За разлика от предишни години, сега, колите са много по-сигурни, но това не променя задълженията на автомобилистите, по отношение на подобряване на актуалното състояние на превозните средства. В последните няколко години, големите производители, направиха доста неща, за да осигурят повече безопасността за своите коли, особено, когато се намират на пътя. Това е задължително условие за всички участници в пътното движение, в реалността на т.нар. война по пътищата.

За подобряване на актуалното състояние на превозните средства шофьорите използват, както своите технически знания и умения, така и съветите на по-опитните, в това отношение, автомобилисти. Собствениците на колите знаят, прекалено добре, как до задоволят потребностите на своите машини, които, подобно на живи организми, също имат своите нужди от внимание, като са доста „благодарни” за всяка своевременна проява на внимание, а от друга страна, при липсата на такова, могат да влошат настроението на всеки шофьор.

За да се извърши поддръжка на превозно средство, е необходимо и използването на определени инструменти и аксесоари, които могат да наклонят везните, в правилната посока, при евентуална профилактика и ремонт. Задължителните, за всеки автомобилист, аксесоари и автомобилни елементи, се продават в оторизираните магазини за авточасти. За разлика от минали години, днешните търговски обекти за аксесоари, предлагат по-голям и разнообразен избор на съответните елементи. Авточастите, продавани в повечето места, притежават качествени характеристики и функционалност, които са, повече от задължителни, за осигуряването на всеобхватна и успешна поддръжка на превозните средства.

Предлаганите, в магазините за авточасти елементи, включват основни, за грижата за автомобила продукти, като спортни гърнета и волани, газови уредби, джанти, различни варианти на смазочни материали и антифриз, но сред тях има и доста по-специфични артикули, от рода на мембрани BRC, коляно за вода 7мм и др., чието значение за цялостната грижа за колите, е доста голямо, за да бъде пренебрегвано.

Четвъртък, 13 Август 2015 13:26

Значението на сигурността

Когато говорим за превозните средства и съответните елементи, едва ли си даваме ясна сметка за нуждата от тяхната поддръжка. Това, особено много важи, за случаите когато сме на път. Дали от фатализъм или известна доза нехайност, но повечето шофьори не желаят да си дават сметка за нуждата от грижи, които са необходими за функционирането на цялостната автомобилна система. Автомобилите предполагат, не само мимолетно и спорадично внимание, а по-скоро, една постоянна и всеобхватна грижа, която е гаранция за правилното функциониране на всеки отделен техен елемент.

За да преминем, към съответната поддръжка на автомобилите е необходимо да систематизираме отделните нужди на превозните средства, като ги оптимизираме с нашите знания и умения, свързани с функционалността на всички детайли от автомобилния организъм. В тази насока, много важна помощ могат да ни окажат и нашите колеги – по-опитните шофьори, които са изпитали, доста от съответните проблеми в автомобилната система, по време на пътуване и знаят, как и по какъв начин да подходят към ефективната профилактика и диагностициране на отделните и` елементи.

Не трябва да се пренебрегва и съдействието на отделните аксесоари и инструменти, които гарантират провеждането на качествена поддръжка на превозните средства. От техните стойностни характеристики зависи и подобряването на функционалното състояние, както и определени характеристики на автомобилите, което, неминуемо ги поставя на едно от челните места, в списъка на шофьорите за следващата покупка.

В магазините за авточасти, които се намират в по-големите градове на страната, може да намерите изключително разнообразие от елементи и инструменти, притежаващи неотменими функции и значение, когато трябва да се извърши добра профилактика или ремонт на превозното средство. В този смисъл, елементи, от рода на хромирани капаци за огледала Audi A6/S6 06/94 - 04/97 или дори - стойка за номер за мотоциклет, не са за подценяване, особено в дейността по определяне и диагностика на различните нужди на превозните средства.

Сряда, 05 Август 2015 11:09

Определяне на приоритетите

За всички е ясно, че автомобилите са се превърнали, в нещо повече от обикновени средства за придвижване. Тяхното място в живота и бита на хората е прекалено голямо, за да бъдат подценявани. Не само обикновените шофьори, не могат да си представят и ден, без техните коли, но и за обикновените граждани е голямо неудобство, отсъствието на превозни средства, които да ги придвижат до учебните заведения, магазини или работни места.

Когато говорим за поддържане на автомобили, трябва да споменем два основни момента, които определят този процес. Първият е свързан с необходимите ремонти и профилактика, които се извършват в съответните места, като автомобилни сервизи и помещения. Там, превозните средства биват щателно проверявани за съществуващи проблеми в тяхното функциониране. Въпреки, че повечето шофьори не са склонни да предоставят своите автомобили в сервизи, трябва да се отбележи, че помещенията там са оборудвани с техника и устройства, които са немислими, иначе, в бита на обикновените хора.

Вторият и може би по-важният момент е свързан с поддържането на превозните средства от техните собственици. Този процес е многопластов и продължителен, като повечето шофьори го превръщат в част от своята ежедневна рутина. Проверката на състоянието на автомобила и отделните му елементи се научава постепенно, като собствениците на превозни средства използват, за тази цел, съответните инструменти и пособия. Колкото по-качествени и надеждни са тези аксесоари, толкова по-голям шанс има за извършването на сполучлива поддръжка на колата.

Купуването на качествени аксесоари, далеч не е толкова непостижимо за автомобилистите, както беше допреди години. В съответните магазини за автомобилни елементи могат да се намерят разнообразни части и инструменти, които са задължителни за всеки собственик на превозно средство. Аксесоарите се различават, както по своето предназначение, така и по своите характеристика, като огледало за мъртва точка, детска седалка SPARCO и др. Добрата новина за всички потребители е, че в магазините за автомобилни части се предлагат и доста продукти, които биха влезли в употреба и в бита на хората.

Има области от нашия живот, в които знанието е определящо, що се отнася до поддържане на известна сигурност и безопасност. Хората се отнасят, доста небрежно, към своята неприкосновеност, като се уповават, преди всичко на случая или щастието, за да избегнат сериозни неприятности.

Това не се отнася до автомобилизма, където сигурността е от изключително важно значение. Тази сигурност определя съдбите на много хора, не само по пътищата на страната. Но, за да се осигури известна безопасност за хората, когато стане въпрос за автомобили, тогава на преден план изникват грижите и поддръжката, които оказваме на своите превозни средства. Те са определящи, не само за колите, но, преди всичко, за хората в тях.

Поддръжката на автомобила изисква внимание, дори и към най-малките детайли. Много от произшествията на пътя се случват, най-вече, заради известна небрежност и недоглеждане от страна на шофьорите. Самите грижи на автомобила, далеч не започват с подготовката му за пътуване, както и не свършват с изключването на двигателя. Още със самото купуване на моторно превозно средство, шофьорите поемат по един, колкото и вълнуващ, толкова и предизвикателен път, изпълнен с грижи и нужди.

За поддържането на автомобила са нужни известно себеотрицание, от страна на шофьорите. Те се научават да се грижат за своите превозни средства, както не го правят за семейството си или своите близки. Поддръжката на леките коли изисква определени технически знания и умения, но дори и начинаещите шофьори знаят, как да боравят с някои, колкото елементарни, толкова важни инструменти, като различните модели на вложки 1" FORCE или съответните разновидности на вложки 1/2 FORCE, например.

Поддръжката на автомобила е процес, в който се нуждаете, неимоверно много, от качество и търпение. За радост, в днешно време не е толкова трудно да се намерят качествени продукти, които да помогнат в изкуството да се грижиш за колата си, не като обикновено превозно средство, а като безценен помощник и спътник.

Събота, 11 Юли 2015 16:37

По-добро представяне

Няма нищо, по-хубаво от едно пътуване, което е преминало без проблеми. За да се предпазим, от така нежеланите, инциденти по време на пътя, е необходимо, да се погрижим малко повече, за наши автомобил. И, тази грижа, далеч надхвърля редовните технически прегледи, които, макар и да спомагат за базовата функционалност на автомобила, не могат да подобрят неговото представяне на пътя.

Грижите за една лека кола са белег за добрия стопанин, който не се задоволява само с инцидентни проверки на техническото състояние на машината, а е готов да я подсигури с всички възможни аксесоари и елементи, нужни, за да се представи по-добре на пътя.

Автомобилите са, по-скоро като едни живи организми, „оценящи” добрите грижи на своя стопанин. Най-добрата отплата на леката кола е добрата и безотказна работа. Всеки шофьор, който, малко или много е въвлечен в поддръжката на автомобила, знае, че подобна работа би му гарантирала сигурност, но и комфорт. Те са предпоставка за по-голямото удоволствие и безметежност, които ще изпитаме, докато предприемаме, едно дълго пътуване.

Когато избират основните елементи на колата или по-малки детайли, свързани с нейното по-добро функциониране, шофьорите са доста капризни и донякъде – придирчиви. Рекламите, без значение, какви и как са направени, не могат до генерират по-точен избор на самите автомобилисти, просто защото те са решили да се доверят, преди всичко на своя усет и преценка. Всеки един от водачите си има мнение, защо определени ветробрани за HUMMER са по-добри, отколкото съответните ветробрани за HONDAетробрани за HONDA.

Да бъдеш шофьор, до голяма степен означава, че си се превърнал, в нещо, много повече от диктатор и егоцентрик. Но, това е по-скоро подчинено на грижата за колата. Защото, шофьорите са склонни да проявяват по-голяма загриженост за своите автомобили, отколкото за своето семейство или приятели. Те не търпят мнението и препоръките, налагано от реклами или специалисти, що се отнася до поддръжката на своя автомобил. Подобно на родител, който най-добре познава своето дете, така и автомобилистите, знаят най-добре и от какво се нуждае тяхната лека кола.

Понеделник, 06 Април 2015 16:40

По-ниски цени на услугите

Дали, защото глобалното търсене вече е по-разумно, отколкото беше преди няколко години или заради отминаващата икономическа криза, но цените на различните проекти, свързани с високите технологии спадат. Това е добре дошло за крайните потребители, но много от компаниите от този сектор, особено ако са базирани в Западния свят са меко казано недоволни.

Развитието на сектора е задвижвано от страни, които преди определяхме като Третия свят. Индия, Китай и някои държави от Африка бележат ръст в печеленето на нови инвеститорски програми, свързани със реализирането на високотехнологични продукти. Това не е толкова изненадващо, предвид големия брой специалисти в тези райони, които предлагат своите несъмнени технически умения срещу по-скромно възнаграждение.

Повечето хора са свикнали да подхождат доста пренебрежително към тези страни, като голяма част от тях са си създали впечатления, най-вече от филмите и телевизията. Естествено, че в по-голямата част от Индия не могат да си позволят лукса да си набавят неща, като климатик Midea MFGA 48 ARDN1 или дори обикновен климатик Toshiba RAS-221JD, но въпреки това разполагат с достатъчно знаещи и можещи програмисти.

Няма да е далеч времето, когато страните от Третия свят ще се превърнат в символ на райони, които са превъзмогнали своите исторически комплекси, носейки нов смисъл и значение на икономиката и в частност – на високите технологии.

Събота, 21 Март 2015 11:24

Инвестиция в нашите деца

Когато става въпрос за образование, едва ли има родител, който не би дал всичко, за да види своето дете четящо, при това – с удоволствие. Няма учебна подготовка, която да приема по-свободни начини за научаване на определени нейни закони. Но, ние всички знаем, че законите са за това – за да бъдат нарушавани. Едно евентуално разчупване на статуквото и поставяне на учебния материал в нов дискурс ще бъде доста по-интересно и поучително за самите деца.

Едно такова разчупване на основните закони, заложени в образователната ни система, са организираните курсове по определени учебни предмети. Те имат за цел да осигурят на децата по-добра основа, както и припознаване на уроците, като свое задължение.

Събота, 14 Март 2015 17:50

Когато избирате фотоапарат

За да направите добра снимка се нуждаете, преди всичко от светлина, подходящ обект и от качествена камера. С развитието на фотографските технологии се задълбочава спорът, каква камера ви е необходима. Според някои хора, които се оказват и болшинство - по-качествените фотоапарати са т.нар. пълно форматни камери. Има, разбира се и камери, които са доста по-достъпни за масовите потребители и имат в някои отношения повече предимства, отколкото „full frame” еквивалентите им.

Снабдените с APS-Cматрица фотоапарати ви позволяват да се „приближавате” до обекта на снимките доста повече, отколкото е възможно при една пълно форматна камера. Голямото предимство на подобни устройства е тяхната цена. Сумата, платена за APS-C камера е доста по-малка от тази, която трябва да предвидите за „full frame” апарат.

Страница 1 от 2

Допълнително