Login
Register
Начало
Fashion Colors - Мъжки Къси Панталони
Неделя, 20 Март 2016 12:11

Хибернация и готовност: сън или не сън за лаптопа

Написана от

Известно е, че лаптопът преминава в хибернация или състояние на режим на готовност - това е страхотно положение за пестенето на батерия. Но какво точно се случва и какво е правилно да направим? Ремонт на лаптопи и компютри може да ви каже.

Много често и много от нас не предприемат нищо за своята техника, защото реално не са на ясно кое е по-правилно. Това дали е заспал вашият лаптоп или постоянно е в работен режим; дали трябва да вадите батерията, докато  на контакт и дали може да загубите важна информация, ако лаптопът ви спи са само малка част от нещата, които много не знаят.

Нека да започнем с правилното „спящ режим“ на батерия - хибернация, когато системата нулира всички данни от паметта на твърдия диск; параметрите на компютъра, режим на работа на устройствата, които се съхраняват в главната директория на файловата система на лаптоп.

Основното предимство на хибернация – това е нейната скорост, която оставя лаптопа ви "буден".

Вторият режим - "режим на готовност" или готовност. Според едно активиране може да се забранява твърдия диск, дисплей, периферни устройства, по-ниска мощност на процесора и други компоненти. Това създава илюзията за пълно изключване, въпреки че в действителност лаптопът работи, данните са в паметта. Това може да има отрицателен ефект в хибернация. Вижте в поправка от админбг.

Като цяло, "рентабилни" режими в Windows XP може да има, но тяхната надеждност, уви, е далеч от идеалната. Използването им, може да се направи, но трябва да бъдете много внимателни и да не забравяйте да запишете данните, преди да преминете в режим на заспиване. Както се казва, по-добре безопасно, отколкото да съжалявате след това.

Допълнително