Login
Register
Начало
Fashion Colors - Мъжки Къси Панталони
Вторник, 17 Март 2015 11:15

Как да рециклирате старата техника разумно

Написана от

Време е за малко пролетно почистване. Готови ли сте да изнесете всичко непотребно от дома. Истината е, че с годините всички складираме безброй уреди и техника, които само заемат важни места в дома, килера, мазето, на тавана или в гаража. Всичката изгоряла и репатрираща техника може да намери по-разумно решение.

Ако имате неизползвани домакински уреди и електроника, ако старото оборудване вече е заменено с по-модерно, време е да се научите да живеете без много претрупване. Почистете дома, а по този начин ще помогнете за почистване на околната среда.

Какво да правя с малки уреди - ако ел. уредът, телефона, машата за коса или пералнята отдавна вече не работят може да научите как стоят нещата с тяхното изхвърляне. Добра идея е да ги дадете като дарение за някоя местна благотворителна организация, в случай, че в тях има още живот и възможност за употреба.

Най-добрата алтернатива за почистване на дома от стара техника и малки електрически уреди е като се рециклират. Има много електротехнически асоциация, които се занимават с управляване и регенерация.

Малките уреди може да предадете и безплатно в редица пунктове за извозване, чрез репатрираща техника.

Има над 300 малки уреди във всяко домакинство, които на даден етап излизат от употреба или биват заменяни с по-нови.

Всички елементи трябва да бъдат върнати в чисто състояние, без отпадъчна храна, течности или вакуумни торби. Всякакви малки батерии, които са лесно-достъпни, следва да бъдат отстранени от продукта и могат да се рециклират отделно. За да разберете къде да се рециклират тези домакински батерии, домакински уреди и техника намерите най-близкото място за предаването им и се отървете от малки устройства.

Допълнително