Login
Register
Начало
Fashion Colors - Мъжки Къси Панталони
Четвъртък, 12 Ноември 2015 12:09

Как да постъпим с телевизора на детски рожден ден

Написана от

Много родители изпитват затруднения да ограничат прекараното време на децата им пред телевизора. Ако и вашият малчуган стои повече от допустимото време, значи става дума за пристрастяване. Знаете ли обаче, как да ограничите по правилния начин детето си, дори ако забелязвате, че в интересни периоди от време каквото е детско парти, детето ви не забелязва нищо друго, освен забавните програми в телевизора:

Как да познаете пристрастеността – за нея се говори, когато детето сяда пред телевизора със ставането от леглото. Това е и най-голямата грешка на родителя, а именно да позволи на малчугана да има телевизор в стаята си. За да не се застояват децата много дълго време пред екраните и мониторите, измисляйте им забавни неща, които да правят далеч от компютър и телевизор. Направете план за рожден ден в клуб Ивайла, например. Това, разбира се ако предстои неговият ден, а когато няма специален повод, измислете нещо, с което да го разсеете поне за половин час и това на всеки 30 минути заседяване пред екрана.

Алтернативи на екрана – съвременните творчески занимания, каквито предлага детски парти център са много подходящи за избавяне на децата от тази тяхна непреодолима страст. Направете нещо креативни и измисляйте периодично разнообразни неща за детето си. Важно е да давате право на детето си само да твори и да се забавлява. Ако разполагате с възможности не се колебайте и да организирате детския рожден ден сред природата, на разходка до зоологическата градина. Дори да вземете домашен любимец за малчугана си може да има значителен успех и положителна насока. Добра алтернатива за откъсване от екрана на телевизора са и забавните игри навън с приятелчета и връстници.

Научете се почасово какви граници е възможно да поставяте и как да се преборите с вредите от застояването пред телевизор или компютър.

Допълнително