Login
Register
Начало
Fashion Colors - Мъжки Къси Панталони
Събота, 14 Март 2015 17:50

Когато избирате фотоапарат Избрана

Написана от

За да направите добра снимка се нуждаете, преди всичко от светлина, подходящ обект и от качествена камера. С развитието на фотографските технологии се задълбочава спорът, каква камера ви е необходима. Според някои хора, които се оказват и болшинство - по-качествените фотоапарати са т.нар. пълно форматни камери. Има, разбира се и камери, които са доста по-достъпни за масовите потребители и имат в някои отношения повече предимства, отколкото „full frame” еквивалентите им.

Снабдените с APS-Cматрица фотоапарати ви позволяват да се „приближавате” до обекта на снимките доста повече, отколкото е възможно при една пълно форматна камера. Голямото предимство на подобни устройства е тяхната цена. Сумата, платена за APS-C камера е доста по-малка от тази, която трябва да предвидите за „full frame” апарат.

И все пак продължава спорът, кой фотоапарат е по-добър. При APS-Cапаратите качеството не се променя, дори и цената на устройството да е в пъти по-ниско от съответния модел, който има „предимството” да е пълно форматен. Естествено, повечето фотографи предпочитат по-скъпите модели, като един APS-C апарат е по-скоро добър начин да се стартира с фотографията. Ако искате да направите това свое хоби и професия, тогава е необходимо да се насочите към устройства, стъпка по-напред в развитието на технологиите. Все пак, не бихме казали, че един фотоапарат определя стойността на една снимка. Той е определящ, преди всичко за качеството на самото изображение, но настроението и посланието (ако го има), са дело преди всичко на уменията на фотографа.

При избора на един фотоапарат не трябва да се влияете от неговата цена, като естествено не може да се препоръча купуването на прекалено скъп модел, който доста ще ви затрудни с използването. Ако имате желание за себеизява, както и усет към красотата, това са напълно достатъчни условия за първи стъпки във фотографията.

Допълнително