Login
Register
Начало
Fashion Colors - Мъжки Къси Панталони
Понеделник, 12 Октомври 2015 13:06

Всичко за твоята нова уеб камера

Написана от

Така наречената уеб камера е малка камера, която предлага интегрирани в компютрите системи и по-специално в лаптопи, който оптимизират изображението така, че да може лесно да се предава чрез интернет. Полезно е да използвате възможностите на видео конферентна програми като Skype, MSN и WindowsLive. За да научите повече за камерата и нейните функции четете нататък!

Какво е уеб камера – тя представлява малък инструмент, който позволява на компютъра да улавя и да предава видео изображения в реално време. Тя работи малко като фотоапарат, но в противоречие с него, не съхранява обема на заснетите изображения. Тя е основен инструмент за комуникация чрез Интернет, благодарение на камерата е възможно да се направи видео разговор.

Произхождаща от английското „Webcam“ това е дума, образувана от сливането на две английски думи: "уеб" (което означава мрежата на информация за Интернет) и "гърбица" (т.е. на камерата). Тази дума е навлязла в общия език и характеризира обект, необходим за завършване на персонален компютър. Следователно е необходимо да се знае този продукт, както и да се разбират основните характеристики и възможни приложения.

Вижте повече и за окачени тавани от гипсокартон

Съвременните уеб камери от последно поколение са по-самостоятелни и по-малко се нуждаят от промени в настройките. Те се настройва автоматично към светлинните условия на околната среда и се регулират от балансиране на цветовете отново самостоятелно.

Използването на уеб камерата през изминалите няколко години е широко разпространено по света, за разлика от минали години, когато се е ползвала само удобен инструмент за научни открития.

Как да си изберем уеб камера

Уверете се, че уеб камерата е съвместима с операционната система на вашия компютър, ако той не е в списъка на опаковката поискайте повече информация от продавача. Попитайте дали съвместимостта е особено важно за тези, които купуват по интернет. Обектите могат да идват от всички краища на света, така че не мислете нищо без то да е контролирано.

Обърнете внимание на Software. Често трябва да бъдат инсталирани драйвери на хардуера, за да се съчетае с диска с програмата включена в пакета.

Резолюцията също има значение - качеството на изображенията действително изпратени зависи от интернет връзката, така че бихте могли хипотетично да притежавате най-добрата уеб камера в света, но без добра ADSL линии и видео, такава би била несъвместима, ако не сте предвидили останалите неща. Това не означава, че резолюцията на устройството е важна. Разбира се, тя се определя на базата на вашите лични нужди. Като цяло, по-добра разделителна способност е 1280 × 960.

Вижте и за цените, на които се предлагат уеб камери на пазара, както и за саниране цени.

Допълнително