Login
Register
Начало
Fashion Colors - Мъжки Къси Панталони
Вторник, 23 Февруари 2021 13:26

5 неща, от които хлебарките в апартамента се страхуват най-много

Написана от

Днес много хора са изправени пред неприятния феномен - появата на хлебарки в домовете. Доста е трудно да се премахнат тези паразити, тъй като лесно се адаптират към всякакви условия на съществуване. Хлебарките ядат не само храна и остатъци от храна, но и предмети, подходящи за консумация.

Тези упорити насекоми също не се страхуват от ядрена война, те са успели да оцелеят дори с динозаврите. Истината е, че могат и безопасно да издържат продължителни гладни стачки.

И съвсем нормално е човек да си задава справедлив въпрос: има ли нещо, от което се страхуват хлебарките?

Много е трудно да изплашите хлебарки, затова самото пръскане за хлебарки, трябва да се прави от професионалисти. И все пак и те имат своите слабости. За тях ще говорим в настоящата статия.

Топ нещата, от които се страхуват хлебарките:

Ярка светлина

Всеки, който е запознат с проблема с хлебарки в къщата от първа ръка, може да наблюдава следната картина: като влезете в кухнята в тъмното и включите светлината, можете да види пълчищата напаст, разпръсната във всички посоки в търсене на подслон. Всъщност тези гaдинки се страхуват не толкова от самата светлина, колкото от приближаващата се опасност.

Хлебарки водят активен нощен живот, преди да включат осветлението, чувствителните насекоми усещат вибрациите на пода от стъпалата на приближаващ се човек и бягат с всички сили. Като експеримент можете да включите светлината и да не я изключвате няколко дни. В резултат на това може да видите, че насекомите свикват със светлината, престават да се страхуват от нея и напускат скривалищата си.

Студ

Хлебарите принадлежат към хладнокръвните насекоми. Те са лишени от способността самостоятелно да отопляват собственото си тяло. Това означава, че са напълно зависими от температурата наоколо.

Спадът на температурата на въздуха до +5 C˚ води насекомите до хибернация, а температура от -5 C˚ и по-ниска - до тяхната смърт.

Предвид непоносимостта на ниските температури към хлебарки, хората отдавна прибягват до охлаждане на домовете си. Не всеки има възможност да използва този метод. Едва ли някой днес се осмелява да остави прозорците и вратите отворени в апартамента в продължение на няколко дни при силен студ.

Топлина

Излагането на високи температури, също има своето вредно въздействие, върху вредителите. Струята гореща пара, насочена към хлебарка, гарантира летален изход за възможно най-кратко време. Може да използвате вряща вода, запълвайки с нея всички пукнатини в апартамента.

Бъдете внимателни, защото съществува риск водата да проникне към съседите, живеещи под вас. Най-доброто решение би било използването на параход, парогенератор или ютия, която има функция за пара.

Липса на вода и храна

Липсата на вода и чувството на жажда могат да доведат хлебарката до сигурна смърт за броени дни. Проблемът е, че паразитите могат да намерят вода на много различни места. Кранът капене, неизсъхналата вана, плодове, зеленчуци - нищо няма да остане без тяхното внимание.

По време на борбата с тях, опитайте да ограничите достъпа им до източници на храна и вода, колкото е възможно повече. За да направите това, изпълнете следните стъпки:

старателно избършете всички повърхности, които получават вода, докато използвате водопроводно оборудване;

апартаментът не трябва да има кранове за капене и теч и други водопроводи. Всички течове трябва да бъдат отстранени незабавно;

поливането на цветята е най-добре да се прави в сутрешните часове. Така водата ще може да се абсорбира в почвата до вечерта;

след готвене и хранене трябва да се направи почистване, така че остатъците от храна и трохите да не останат на масата и пода;

през нощта всички продукти трябва да бъдат охладени или опаковани в плътно затворени контейнери;

не оставяйте боклука през нощта и не забравяйте да измивате кошчето всяка вечер.

Миризми

В допълнение към температурните промени, хлебарките се страхуват от много миризми. Сред най-популярните, които ги отблъскват са всички видове етерични масла.

Това са малка част от нещата, които могат да уплашат или изгонят досадните вредители.

Повече за борбата с тях и професионалните пръскания за хлебарки вижте на https://www.preventa.bg.

Допълнително