Login
Register
Начало
Fashion Colors - Мъжки Къси Панталони
Четвъртък, 06 Юни 2019 14:48

Топ идеи да са компактни нещата в килера – правилно съхранение на дрехи

Написана от

Организацията по съхранение в килер, мазе или таванска стая е известна доза усет в детайлите. Но дори да имате такъв усет в даден момент всичко може да ви се стори затрупано от стари и излишни неща. Предлагаме ви да организирате старателно почистване с чистачи.com.

Първо, разбийте вещите си и безмилостно изхвърлете всичко, което е излишно!” - практически всички експерти в организирането на удобно пространство в къщата ни съветват именно това. Но как безмилостно да се изхвърлим това, което е изразходвано с толкова много усилия, пари и спомени? Особено, тъй като това нещо е все още полезно, този път е като спомен и този може да бъде включен, когато пътува извън града, и така нататък. Затова няма да изхвърлим всички тези съкровища - но ще търсим идеи как да ги сгънем компактно и красиво.

Основната задача е да се приспособи всичко, което не може да се приспособи, като същевременно се запази удобен достъп до неща и естетиката в килера.

Организацията на пространството в килера с неща и дрехи - основните принципи

За да имате достатъчно място за всичките си вещи, трябва да използвате правилно цялото поле.

Как да се почисти и поддържа ред в килера - тайните на опитни домакини

Към основните правила за организиране на "кабинетното" пространство се отснасят следните:

Ние не купуваме гардероб, а го поръчваме индивидуално. Освен това, ако пространството на апартамента не позволява да поставите огромен килер в цялата стена или да направите красива удобна съблекалня. Поръчваме гардероба точно под самия таван, за да премахнем компактно нещата, които изнасяте веднъж годишно или два пъти в годината.

Зони раното пространство в килера, разпределението на зони за всеки тип неща. Колкото по-тесни са рафтовете, толкова по-компактно може да сгънете.

Използваме за удобство и външна естетика на кутията. Може да е кутия от обувки, красиви дизайнерски кутии, кошници или прозрачни контейнери. На всяка кутия можете да залепите стикер с надписа, за да не забравите точно къде е любимата ви тениска с жълта усмивка и бански костюм, който може да се носи по 3 начина.

Най-популярните неща се понижават до нивото на очите. Всичко, което носим по-рядко - на дъното, а останалите - на самия връх.

Когато поръчвате мебели, планирайте още чекмеджета на дъното на шкафа! Те спестяват място и ви позволяват да сгъвате и красиво нещата, като същевременно ги криете от любопитни очи.

Не пропускайте нито един сантиметър от пространството на шкафа! Дори вратите трябва да бъдат включени!

Не забравяйте за сезонността! Веднага отделете пролетните, зимните и летните неща. Така няма да се налага всеки път да изхвърляте нещо, за да откриете друго.

Може да използвате всякакви модерни устройства, предназначени да улеснят търсенето на неща в килера - от кошници и контейнери до специални куки и закачалки.

За да се опрости организацията на пространството в килера, може да използвате специални инструменти. Списъкът на тези устройства е ограничен само от вашето въображение, защото повечето от тях могат да бъдат направени самостоятелно.

Така че, в килер, мазе или на тавана може да е полезно да имате гардероб с всички прилежащи:

Барове на 2 нива за окачване на поли и тениски в 2 реда.

Джобове и куки на вратите на шкафа за чанти, колани, бижутерия и др.

Закачалки с вериги за вертикално съхранение.

Гардеробни кутии, кошници.

Дебела лента за създаване на клетки в кутии и чекмеджета.

Големи пръстени за шалове.

Организатор на обувки и закачалки за обувки, на които да окачите обувки и сандали в долната част на вертикалното отделение.

Устройства и организатори за съхраняване на вещи и дрехи в килера.

С чистачи.com се надяваме всичко това да е било полезно за вас. Моля, споделете отзиви и съвети с нашите читатели или обърнете се към специалистите, когато ви е нужно цялостно почистване на мазета и тавани!

Допълнително