Login
Register
Начало
Fashion Colors - Мъжки Къси Панталони
Понеделник, 09 Юли 2018 13:05

Топ 5 изобретения на света

Написана от

Една от чертите, които разделят хората от други животински видове, е техният мозък. Човешкият мозък е много по-добър от всички други видове на света и едно от доказателствата, че нашата раса се е развила до такава степен са откритията на най-талантливите хора.

Те са измислили нещо революционно, те са променили света в един или друг спектър. Тук и със съдействието на Interpolezno.com ще се опитаме да посочим 5-те най-важни открития на света.

1. Огънят

Изобретението на пламъка е може би най-старото изобретение на човека. Няма данни за точната дата, и лицето, което прави това изобретение, но се смята, че първият огън е произведен от триене два камъка помежду им. Настоящото изобретение се определя в основата на развитието на човечеството и следователно е един от най-значимите изобретение.

2. Часовникът

Въпреки че има много методи за изчисляване на времето в стари времена, часовникът остава най-великото от миналото до наши дни. Часовникът помогна на човек да определи времето, ефективно и точно, се превръща в едно от най-важните изобретения в историята на човешката раса.

3. Колелото

Изобретяването на колело променило историята на човечеството и дава нов тласък в развитието на скоростта.

4. Крушката

След огъня, крушката е може би най-значимото изобретение от гледна точка на развитието на човечеството. Фактът, че електричеството може да се съхранява и използва по нашите изисквания е революция в цялото човечество и открива съвсем нова ера.

5. Самолет

По отдавна хората намерили начин да прекосяват дълги ширини и да стигат до най-отдалечените точки на планетата с лодки и кораби. Самолетът е най-великото откритие в историята на методите за пътуване. Концепцията за летене не само се сбъдва с изобретяването на самолета, но сега е възможно за всеки да се премести в почти всяка част на света за броени часове.

Научете за още много интересни факти от тук: http://www.interpolezno.com.  

 

Допълнително