Login
Register
Начало
Fashion Colors - Мъжки Къси Панталони
Четвъртък, 21 Юни 2018 12:20

Как да купим къща в Драгалевци – експертите на Unique Estates дават насоки

Написана от

Един от най-често задаваните въпроси за хората тръгнали да купуват имот е как да изберат желаната къща и дали ще открият, тази, която да отговаря на всичките нужди. На първо място нека се спрем на избор на къща Драгалевци.

За много хора това е истинска мечта, за други реалност и въпрос на вкус. Всичко се свежда до средствата, с които разполага купувача, а това определя и задачата, преценката и избор на район. И ако избора на дом може да стане бързо, само защото имате изградена ясна представа, какво точно търсите, може да се сблъскате в голямо препятствие, което често се оказва района.

В 90% от случаите цената се повлиява от местонахождението на района. Така ако планирате да купите къща Драгалевци и разполагате с нужните средства, то може да се допитате до експертите на Unique Estates.

Разбира се по-малко ще са кандидатите за къщи в нерегулирани зони, около обекти на строеж, места, където липсва транспорт и т.н.

В решението за покупка на имот, влияние оказва местонахождение. Как да е устроено дадено място, за да отговаря на покупката?

На първо място значение има панорамата, която се разкрива. Всеки тръгнал да купува къщата на мечтите си има изградена ясна представа, къде да се намира тя. Къща Драгалевци може да е мечта за много хора, но само някой от всички биха успели да я реализират. Обикаляйки района, ще обърнете внимание на съседни и преки улици, на асфалта, със или без дупки е той. Идва ред на тротоарите и техните размери; дали плочките са здрави; дали канализационните шахти са чисти и могат ли да поемат водите от големи дъждове и т.н.

Следващо в огледа на района са съседните сгради. Ако те са стари и амортизирани, по-голяма е вероятността в региона да се прави в близко бъдеще градоустройствена промяна, а това води до дни, седмици и години примирения с участта, че сте взели къща точно в този квартал.

С обиколката си в Драгалевци, обърнете внимание и на това дали в близост до желаната къща има производствени сгради, заводи, фабрики или търговски обекти от големите супер вериги. Такива могат значително да замърсяват околната среда, а едва ли това е мечтата и средата на живот в представите ви.

Когато обаче региона за планувана къща съвпада с прекрасна зелена градинка, парк или езерце, то нещата са доста по-положителни.

Проучете региона и за паркинги. В скъпите квартали на София, задължително има такива, някои от които са подземни. Къщата в Драгалевци, определено ще е търсеният избор за много от кандидатите. В зависимост от имота, който се купува, имайте предвид, че много вървят с гараж или паркомясто. Избирайте добре и него.

Предвидете детските площадки, училища и детски градини в близост, както и здравни заведения, аптеки и хранителни магазини. Разстоянията в София са големи, а кой ли би желал при спешна нужда да „лети“ от своя квартал до съседен заради липса на изброените заведения от първа необходимост.

Надяваме се с тези няколко съществени елемента да направите най-правилния избор. В www.ues.bg може да откриете сами своята къща Драгалевци!

Допълнително