Login
Register
Начало
Fashion Colors - Мъжки Къси Панталони
Сряда, 01 Април 2015 12:11

Какво не знаете за блендера

Написана от

Има технологии, които дори днес могат да ни изненадат с практичност, многофункционалността и лекотата. Често ги приемаме за даденост, а се оказва, че без тях домакинстването и живота ни изглеждат далеч немислими. И малко са онези, които си дават равносметка, от какво е направен даден електрически уред или техника, както и поредната джаджа, която ни свърза така безпрецедентно с целия свят. Истината е, че техните създатели са помислили за всичко много преди да се сетим за това.

Едни идеи били провокирани от факта, че жената трябва да е достатъчно организирана, както на работата, доказвайки се наравно с мъжа, а други с идеята да помогнат на мъжа, когато той трябва да домакинства. Каквато и да е историята на един кухненски робот, блендер, съдомиялна, лаптоп, таблет или друга техника, тя си има своето логично обяснение. За всичко това трябва да сме благодарни на техните създатели, защото именно тези осъвременени технологии днес пестят най-ценното ни – време.

Знаете ли, например, че блендерът в първите години от неговото създаване бил известен повече като режещо устройство. Така първият блендер бил създаден в далечната ни 1922 г., а негов баща е Стивън Поплавски. Той е поляк и когато започнал работа по новото си творение, поставил режещия нож на дъното на малък контейнер, който запълнил с плодове. От получения сок направил газирана напитка, а днес всяка домакиня се радва на ползата от блендера. Все пак не се налага да изплаква една кана сълзи, докато нареже лука или да стърже от ноктите си, докато направи морковената салата. Да, благодарим на великите откриватели на всички технологии, които днес така ни помагат в ежедневието.

Допълнително