Login
Register
Начало
Fashion Colors - Мъжки Къси Панталони
Понеделник, 26 Септември 2016 19:09

Как да възстановите маса – втори живот за старите мебели

Написана от

В повечето случаи, качеството на модерни мебели е лошо, дори ако е направено по поръчка. Факт е, че най-редките парчета мебели често се правят ръчно, а използването на естествени материали акцентира върху скоростта и ниската цена на производство. В резултат на това е доста изненадващо за човек желанието да обнови кухня, бюро или маса за кафе, за много години успешна и безпроблемна служба.

Ако и на вас се свиди това да изхвърляте стари мебели, изхвърляне на секция или изхабена маса, то сега е моментът да видите как да се възстановите една стара маса.

Време е да дадете втори живот за старите мебели.

Научете се как да създадете красота със собствените си ръце.

За да се даде точен отговор на въпроса за това как да се обнови кухня или всяка друга маса, съветите могат да варират според основни материали, продукти, древност, сложност или други обстоятелства. В повечето случаи процесът на обновяване на мебели се състои от няколко незаменими етапи: Премахване на остаряло декоративно покритие; Втвърдяване на закрепващи устройства или замяна; Подмяна или ремонт на свързващи части; Възстановяване на самия плот и отстраняването на всички дефекти, които в момента разполага масата; Прилагане на ново декоративно покритие, лакиране и сушене. Тези, които възнамеряват да усъвършенстват със собствените си ръце старите мебели, могат да предложат само едно нещо: процесът на възстановяване е съпроводен с изобилие от прах, шум, отпадъци и неприятна химическа миризма на лепило и бои.

Премахване на старо покритие - това означава, че се промени сегашното състояние на цялото или на част от горния декоративен слой. В случай на независимото провеждане на всички работи, само едно възстановяване може да отстрани повредени покрития. По реновираната стара маса може да бъде използвана специално паста. Недостатъкът тук е, че такива средства са доста скъпи.

Втвърдяване и подмяна на скрепителни елементи – това включва стари болтове и други крепежни елементи, които в даден момент налагат своята подмяна. Ако има поне минимални щети, невидими за окото може да опитате само, чрез завинтване и пристягане на болтове.

Замяна и ремонт на резервни части -  преди да възстановите дървена маса, не забравяйте да проверите плотовете. Като правило, тя "се разпада" ако върху й няма пълна преграда.

Възстановяване на плотове – за целта може да ползвате шкурка или шлайфмашина. Всички драскотини за покриване на мебели - восък, боя или йод могат да помогнат за постигане на желания нюанс. Подобни средства спомагат и за по-лесно отстраняване на вдлъбнатини.

Промяна със слой боя - преди да помислите за собствената таблицата, изберете желания цвят, които след това ще се прилага на специална четка. Само с негова помощ може да се постигне гладки красиви и чисти декоративни пластове. Всички пластири трябва да бъдат добре направени, а за да е плътно нанасянето се изчаква поетапното изсушаване на всеки от тях. В края на цялата работа масата се полира. Вариантите за това как да се възстанови маса са много. Съществува голямо разнообразие както за цвят, така и за декорация, моделиране и лакиране. Основното нещо - е да се вземе предвид факта, че новото покритие е също част от промените и това трябва да се случи, без сложността и изобилие от методи за почистване на апартамент от боклуци. Всъщност всяка старта мебел може да бъде възстановена по сходен начин – малко шкурка, боя, лак и декорации и всичко ще придобие изцяло нов вид.

Обновете домакинство, като започнете с реставрацията сега. За повече инфо и по почистване на дворове, вижте от професионалистите

Допълнително