Login
Register
Начало
Fashion Colors - Мъжки Къси Панталони
Събота, 02 Юли 2016 18:31

Как да подобрите баланса и стабилността

Написана от

С лоша стабилност и баланс може да бъдете уязвими при подхлъзване, падане и счупване на костите. Тези рискове могат да се ускорят и да доведат до мозъчен съдов инцидент и инсулт. В случай, че имате слаба стабилност и баланс се препоръчва да правите упражнения и обучение, което ще помогне за укрепване на мускулите и подобряване на стойката. Всичко това посвещение от ваша страна ще изисква съответствие с рутината. Въпреки това, тя е най-правилна, след като се консултирате с вашия лекар.

Стречинг упражнения

След получаване на разрешение от лекаря, трябва да започнете с упражнения за разтягане. Предполага се, че се простират основните мускули за по-добра гъвкавост и равновесие.

Отделете няколко минути всеки ден, за да ходите, плувате, скачате, тичате. За максимални ползи се препоръчва да правите тези упражнения почти три до пет дни в седмицата.

Вземете топка за стабилност, за да се упражнявате в основните мускули. Сега поставете тази стабилност върху гладка повърхност и започнете да практикувате. Топката трябва да се позволява да правите лицеви опори, коремни преси и клекове. Това упражнение трябва да се прави два пъти или три пъти седмично за постигане на максимални резултати.

Други полезни упражнения

Има няколко упражнения, които може да изпълнявате посвоему. Вземете стол и се изправете до него. Трябва да се задържите на стола с една ръка и да присъедините към краката си заедно, докато стоите. По време на престоя в това положение, трябва да вдигнете дясната си ръка нагоре към задните части и след това да задържите глезена с помощта на свободната си ръка. Поддържайте това положение в продължение на десет секунди преди да повторите от другата страна. Можете също така да балансирате на един крак, което ще увеличи силата в глезена.

По-силни бедра

Трябва да се съсредоточите върху бедрата, тъй като те са много важни, когато става въпрос за поддържане или подобряване на баланса на организма. Клекнете за преса, крака разширени и натиснете крака към бедрения мускул. Ако не търсите някакви интензивни упражнения, след това бягане и ходене редовно трябва да са напълно достатъчно, за да укрепите мускулите на бедрата.

Боровинки

Последните проучвания показват, че боровинките съдържат антиоксидант, което е много полезно при лечение на проблеми за балансиране. За да се поддържа добър баланс е препоръчително да се прави диета с боровинки.

Допълнително