Login
Register
Начало
Fashion Colors - Мъжки Къси Панталони
Понеделник, 20 Юни 2016 14:29

Хладилникът не студи – каква може да е причината

Написана от

Ако хладилникът ви често издава силни шумове, ако по стените му има капки вода, то това може да се дължи на по-сериозни проблеми, като например счупване на термостат, изтичане на охлаждащия газ, запушване на тръби и пр.

Ако има изтичане на газ от системата, трябва да намерите спойка на течове, след това в новия сезон да заредите вашия хладилник и охлаждаща течност.

Проблемът може да идва от капилярката, която може да се запуши, поради навлизане на вода в системата. За да се реши този проблем е необходимо да се изпомпва газ от системата за отстраняване на влагата и след това отново да се запълни.

Ако има дефектен термостат, единственият начин - да бъде замененен.

Твърде ниска температури - Ако хладилника замръзва масло, мляко и т.н., то тогава температурата е твърде ниска.

Причините за това явление могат да са различни:

1. Неправилно избран термостат. Някой w дома може да случайно да сложи термостата в грешна позиция. В този случай, решението е просто - трябва да настроите температурата правилно.

2. Замразяващ режим. Ако вашият хладилник има функция за бързо замразяване, не забравяйте да проверите дали ще спре операцията и дали не е забравил.

3. Неизправен термостат. Необходимо е да се провери неговата работа и, ако е необходимо да се смени.

4. Дефектен нагревател – ако вашият хладилник (или фризер) има функция автоматична настройка, неизправният нагревател, който се намира на изпарителя, провокира образуването на ледени шапки. Следователно хладилника работи повече, отколкото е необходимо, които следователно понижава температурата.

Хладилник не е включена

Причините за това са много, тук са най-често срещаните:

Устройството не е включено. Това разбира се е най-смешна причина, но, за изненада - не е рядкост.

Няма захранване. Не забравяйте да погледнете на панела, там може да има кондензирана щепсел, или изключваща се машина. Желателно е също така да се измерите напрежението на електрическата мрежа.

Счупени проводници или грешен стик вилица. С тестера може да се провери веригата.

Предпазител на щепсел - Ако включите захранването с мощност в устройство, където е монтиран предпазител, бъдете сигурни, че ще трябва да тествате нейната пригодност. Ако е дефектен - промяната в друга, една и съща номинална с ток.

Допълнително